Urządzenia i Akcesoria
Polewa czekoladowa
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
440 g
Składniki
-
200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
200 - 230 g śmietany, min. 30% tłuszczu w temp. pokojowej
-
25 g masła miękkiego
-
1 - 2 łyżeczki kakao naturalnego, niesłodzonego (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Białko
4.5 g
Kalorie
1817.5 kJ /
434.1 kcal
Tłuszcz
34.3 g
Błonnik
0.9 g
Węglowodany
28.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SYROPY I POLEWY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sernik wiedeński z polewą czekoladową
8 h
Sernik wiedeński
9 h 45 min
Sernik królewski
4 h 35 min
Makowiec z bezą
2 h 40 min
Sero-makowiec
9 h 40 min
Babka piernikowa z powidłami i polewą czekoladową
2 h 5 min
Babka muślinowa z polewą kakaową
2 h 10 min
Babka orzechowa
1 h
Ganache z mlecznej czekolady z korzenną przyprawą
3 h 15 min
Polewa czekoladowa do tortu (drip)
10 min
Lukier
2 h
Tort Marysieńka
9 h 30 min